"Французький цибулевий суп". Таємниці приготування. Готуємо в Харкові.
Цей насичений та ароматний суп з легким солодкуватим присмаком цибулі, сиру та хрусткими грінками створить неперевершений кулінарний настрій в прохолодні дні. Цибуля завжди була не дорогою, саме тому ця страва, тривалий час, асоціювалася із їжею для менш заможних людей. Але зараз рецепт цього супу, можно зустріти в багатох ресторанах і не обов'язково французькому. Ми з вами приготуємо більш класичний рецепт на м'ясному бульйоні з цибулі, сиру та часночними гріночками.
Інгредієнти:
· Цибуля ріпчаста — 5-6 штук
· Часник — 3-4 зубчики
· Борошно — 2 ст. ложки
· Вершкове масло — 90 г
· Сіль, перець, приправи за смаком.
· М'ясний бульйон — 700 г.
· Цукор — 1 ч. ложка
· Твердий сир — 300-350 г
· Багет — 4-6 шматочків
Приготування французького цибулевого супу:
1. Очищуємо цибулю та нарізаємо її півкільцями. Часник подрібнюємо. Розтоплюємо вершкове масло в каструлі бажано з товстим дном і обсмажуємо часник та цибулю протягом 10 хвилин.
2. Додаємо до каструлі чебрець і цукор, та продовжуємо готувати, при цьому цибуля повинна залишатись тверденькою! Додаємо в кастрюлю борошно і по троху перемішуємо близько 2 хвилин.
3. Обсмажену цибулю заливаємо 200г. бульйону, та доводимо до кипіння. Після чого тушкуємо протягом 30 хв. Періодично помішуйте. Додаємо залишок бульйону, солимо, перчимо за смаком, та продовжуємо готувати ще близько 10 хвилин.
4. Обсмажуємо скибочки багета з обох сторін і натираємо часником. Сир теремо на тертці.
5. Наливаємо суп в невеличкі тарілочки. У кожну тарілку кладемо скибочку багету, посипаємо зверху сиром і ставимо на деко. Відправляємо суп в духовку на 2хв, щоб розтаяв сир. Цибулевий суп готовий!
6. Смачного, шановні!
А ви вже готували такий суп?
Відгуки